Enterprise Architecture & Data Academy

Enterprise Architecture
& Data Academy.

Beste business en data strateeg

Met onze tweedaagse Enterprise Architecture en Data Academy bereiden we middelgrote tot grote organisaties voor op het heden van morgen. Beide topics zijn immers niet meer weg te denken in de moderne bedrijfsvoering van vandaag.

We starten allereerst met een dag vol strategie. Definitie, planning en orkestratie: het komt allemaal aan bod. Het belang van een goed onderbouwde Enterprise Architectuur komt hier sterk naar voor.

Op dag twee zetten we de spots op de toename van data op het werk en de behoefte aan een duidelijke data strategy. En daaraan gekoppeld: Data Governance. Om zo sneller tot goed doordachte, strategische beslissingen te komen.

Tenslotte gaan we aan de slag om voor dit alles handvaten te bezorgen. Die zullen je wapenen om je organisatie almaar beter te ondersteunen op weg naar een succesvolle, data gedreven toekomst.

Datum: 19 and 20 Oktober 2023
Tijdstip: 9 AM tot 5 PM
Locatie: Kontich
Taal: English

Dag 1

IT-Disciplines in verschillende organisatiecontexten

In dit deel bekijken we verschillende niveaus en soorten organisaties. We onderzoeken de onderliggende IT-structuren, samenwerkingsdynamiek en noodzakelijke inrichting van kaders en tools volgens de omvang en maturiteit van een organisatie.

Navigeren door organisatiedynamiek en IT-beheer

Voor een soepele werking van je organisatie is IT Governance vereist. We introduceren verschillende vormen, rekening houdend met de omvang en structuur van je organisatie.

Strategie: definitie, planning en uitvoering

Strategie is de basis van wat je organisatie doet of wil doen. Aangezien er veel discussie bestaat over de definitie en realisatie van een strategie, leggen we eerst een duidelijke basis. Daarna zoomen we ook in op de planning en uitvoering.

Enterprise Architectuur en IT Governance

Het primaire doel van Enterprise Architectuur is om de organisatie sterker te maken door de fundamentele structuur, principes en middelen vast te leggen die nodig zijn om strategische besluitvormingsprocessen te ondersteunen en zo je strategische doelstellingen te halen. We verdiepen we ons in dit concept.

Tegen het einde van deze trainingsdag verkennen we verschillende tools die helpen bij de opbouw en het beheer van enterprise artefacten.

Dag 2

Vandaag duiken we in een specifiek onderdeel van strategie en Governance: Datastrategie en Data Governance.

Maximaliseren van het succes van de organisatie door middel van efficiënte Datastrategie, Datakwaliteit en data Governance

In de eerste module van deze dag bekijken we hoe je een bedrijfsstrategie vertaalt naar een datastrategie. Je leert een praktische, stapsgewijze aanpak om toe te passen in je organisatie.

Agile Data Governance

De tweede module gaat over Data Governance: het beheer van je data is een fundamentele activiteit om ervoor te zorgen dat je data een asset worden en blijven. We kijken naar organisatiemodellen, rollen en verantwoordelijkheden en je Data Governance artefacten zoals beleid, richtlijnen, datakwaliteit en bedrijfsregels.

Deze module wordt afgesloten met een blik op verschillende tools voor databeheer.

Case study: van data naar inzichten. De kracht van een robuust dataplatform-ecosysteem ontketenen

Als afsluiter van deze twee trainingsdagen organiseren we een kleine workshop van een uur om een casus te bespreken die alles met elkaar verbindt en zo laat zien wat de totale waarde is.

Registreer hier voor de Enterprise Architecture & Data Academy

We bieden deze tweedaagse opleiding jaarlijks in de zomer aan. Je schrijft je individueel in. De prijs hiervoor bedraagt 1400 EURO per deelnemer.

  Naam

  Interesse

  Functie

  E-mailadres

  Vul hier je facturatiegegevens in

  Het bedrag is te betalen vóór de start van de opleiding. Gratis annuleren kan tot 1 maand voor de startdatum. Daarna wordt 50% van het bedrag in rekening gebracht. Als je binnen 15 dagen vóór de opleiding annuleert, kunnen wij je het bedrag helaas niet meer restitueren. Je kan wel te allen tijde gratis een naamswijziging doorvoeren.

  Bedrijfsnaam

  BTW-nummer

  Straat

  Huisnummer

  Postcode

  E-mail contactpersoon of boekhouding

  Referentie op de factuur

  Wij gebruiken deze gegevens alleen voor de organisatie van de Enterprise Architectuur en Data Academy en bewaren deze niet na afloop, tenzij je op de hoogte wil worden gehouden van verdere activiteiten en/of je informatie wenst te ontvangen over onze diensten. In dat geval geef je hiervoor best even je toestemming: